2. Stylistický trik

06.05.2024

Dnes se podíváme na VRSTVENÍ oděvů. Jsem si jistá, že většina z vás ví, jak správně a efektivně vrstvit. 

  • Dbejte na roční období, napoví vám, kdy je potřeba více/méně vrstvit. V zimě vyzkoušejte vrstvení i svrchních oděvů - na kabát/ koženou bundu si dejte péřovou nebo kožešinovou vestu. Nezapomínejte na délku vesty, neměla by být příliš krátká oproti kabátu, je to z jednoduchého důvodu - oděvy by působily při velkých různostech délek kontrastně, bortilo by vám to postavu. Klasické je vrstvit na horní oděvy (triko, halenka, košile, sako, mikina, svetr). A svrchní díly jsou kabáty, bundy, bombery, vesty, ale i šály/plédy. 
  • Při vrstvení myslete i na barevnost konečného outfitu. Mějte jasný záměr, jak by look měl vypadat. Bude monotónní nebo v něm použijete jednu/dvě barvy. Pečlivě a obezřetně vybírejte barvy k vaší tváři, dle dominantní barevné vlastnosti, jste-li teplý/studený typ. Nevhodně zvolená teplota, intenzita barvy vám může nejenom pomoci, ale i uškodit. Chcete podpořit svoji přirozenou barevnost tváře, nikoliv ji přetlouci nevhodnou barvou, jenž do vaší tváře vnese akorát nudu, nemocnost, bledost, zvýrazní vám např. více  červené žilky, akné (zelená barva), či kruhy pod očima, vrásky (černá barva).
  • Vybírejte si i vhodné materiály, aby vám nepřidávaly na objemu, zvláště péřové bundy/vesty, kožešiny, oversize úpletové svetry...
  • Vrstvěte již podle mého 1. stylistického triku, jenž se zabývá kombinací volného a úplého kousku oděvu, který se spojuje i s tímto trikem.
  • Zpočátku bych vrstvila opatrněji, než se odvážíte na několik vrstev naráz. Vždy sledujte, jak vrstvení podtrhuje/zvýrazňuje vaši postavu. To znamená, pokud máte postavu přesýpacích hodin, vždy si zvýrazňujte pas př. páskem, jestli máte tvar jablka, moc nevrstvěte, jelikož máte horní část těla kulatější - proto volte rovné střihy, rozepnuté svrchní oděvy, bez pásku.
  • Vše k sobě musí pasovat jako PUZZLE.
  • Mistrovsky vrství oděvy moje módní ikona Olivia Palermo.

Olivia Palermo
Olivia Palermo